2010. augusztus 17., kedd

MALAKOV



Ez az egyik leggyakrabban készített gyors desszertem, ha nem sütit kíván a család.
Rengeteg változata van, pl. lehet bogyós gyümölccsel variálni, és láttam már olyan receptjét is, ahol a mandulás vaníliakrém helyett krémsajtot használtak, mint a tiramisunál. De számos torta verziója is létezik. Mi így szeretjük.

A felhasznált vaníliarúd, a mandula kivonat és a bio mandula persze az üzletből van ám. :-)



Hozzávalók (egy nagy tálhoz):

kb.60dkg sima babapiskóta
ízlés szerinti mennyiségben rum, likőr vagy kávé a piskóták locsolásához
1csomag mandulapehely megpirítva
2csomag vaníliás pudingpor
1liter tej
1 vaníliarúd kikapart belseje
jó minőségű mandula kivonat
50dkg puha vaj
20dkg porcukor
8dkg mandula megdarálva
3-4dl habtejszín (elhagyható)

Pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi felforralt tejhez öntjük. Jön bele a vanília és a mandula kivonat. Keverve összeforraljuk, majd hűtjük. Közben egy tálba szorosan lerakjuk a piskótákat (vagy az egészet vagy csak 1 sort), és az alkohollal jól meglocsolgatjuk őket.
A vajat a porcukorral jó krémesre kikeverjük, majd fokozatosan jön hozzá a puding és a darált mandula.
A piskótára öntjük a krémet, vagy ha rétegezni akarjuk a piskótával, akkor egy részét.
Kb.1 órát pihentetjük a hűtőben, majd a felvert habbal, és a pirított mandulával megszórva díszítjük.

Magyar Retro...

Bonanza Banzai - Kihalt minden






3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, de nem túlzás az 50 dkg vaj? :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Mivel én nagy adagot csináltam, ezért ennyi vaj kell bele, hogy jó krémes legyen, de a fele is elég, ha csak 1 csomag pudingport használunk. De persze lehet csak pudinggal rétegezni a piskótákat, vaj nélkül. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem semmi sütemény! Ha ezt elkészítem a családnak, akkor már nem reklamálhatnak a bőrös süldőpecsenyéért sem:-)))))

    VálaszTörlés