Érdekesen működnek a gasztroblogok. Sokszor van olyan, hogy valaki bedob egy hozzávalót, elkészítési módot vagy akár egy egész ételt, és aztán szépen lassan szinte az összes blogban megjelenik. Ilyen volt szerintem a cékla is, amit először a Chili & Vaniliában Zsófi készített el újfajta módokon, aztán szépen lassan sok új ötlet is született vele. Ez jó, mert inspiráljuk egymást. :-)
Persze van olyan is, hogy úgy általában felkap a sajtó, vagy a szakma valamit, és így kikerülhetetlen lesz az elkészítése. Ilyenek például a különböző curry ételek, vagy az arab konyha felfedezése.
Aztán a szezon is diktálja a kedvenceket. Megnéztem az őszi recepteket, és alig volt olyan blogger, aki ne birsalmás finomságot csinált volna. A koriander pedig kezdi átvenni a petrezselyem sok éve tartó uralmát.
A következő lista nem előfordulási sorrendben van, csupán felsorolás. Tuti lehetne még mondani sok jellemző kedvencet, nekem ezek tűntek fel.
1. csili paprika
2. arab, marokkói ételek
3. curry
4. koriander
5. lemon curd
6. sajttorta
7. gyömbér
8. birsalma
9. cékla
10. gránátalma
Koncert.
Oasis - Morning Glory (Live Wembley 2008)
Persze van olyan is, hogy úgy általában felkap a sajtó, vagy a szakma valamit, és így kikerülhetetlen lesz az elkészítése. Ilyenek például a különböző curry ételek, vagy az arab konyha felfedezése.
Aztán a szezon is diktálja a kedvenceket. Megnéztem az őszi recepteket, és alig volt olyan blogger, aki ne birsalmás finomságot csinált volna. A koriander pedig kezdi átvenni a petrezselyem sok éve tartó uralmát.
A következő lista nem előfordulási sorrendben van, csupán felsorolás. Tuti lehetne még mondani sok jellemző kedvencet, nekem ezek tűntek fel.
1. csili paprika
2. arab, marokkói ételek
3. curry
4. koriander
5. lemon curd
6. sajttorta
7. gyömbér
8. birsalma
9. cékla
10. gránátalma
Koncert.
Oasis - Morning Glory (Live Wembley 2008)
Most fog jönni ezerrel a medvehagyma, majd figyeld meg :-)
VálaszTörlésAmit megértek, mert kb. 2-3 hét a szezonja, és nem is kapható/nem is terem mindenhol!
Majd az eper, meg a spárga...már alig várom, mindkettőt!:-)
VálaszTörlésA medvehagyma után pedig az örökzöld, akarom mondani örök piros, eper.
VálaszTörlésPersze egyáltalán nem baj, ha tekintettel vagyunk a szezonalitásra.
Nem látom a macaront! lehet hogy van akit hidegen hagy?
VálaszTörlésAz epret én is ki fogom használni! :-)
VálaszTörlés"saját levében",
Hát igen, a macaront talán csak 2 blogban láttam, jó macerás, az tuti.
Ami biztos, hogy nem fog jönni, az az Oasis. (:
VálaszTörlés