2010. április 11., vasárnap

Gyömbéres Limonádé



Így belegondolva nem is ismerek olyan embert, aki ne szeretné a limonádét. Igazi nagy divatja a viktoriánus korban volt, de mostanában mintha újra felfedezték volna, és egyre több kávézóban, étteremben lehet rendelni. :-)

Viszont variálgatni csak pár éve mertük elkezdeni. Mindig a Madách úti Godot-ba jártunk, ha narancsos vagy piros bogyós vicces fantázianevű italokra vágytunk.
Most az egyik kedvencemet, a gyömbérest készítettem a családnak. Igazi vitaminbomba, és immunerősítő a citrom a gyömbérrel.

Ginger Lemonade

Hozzávalók

4citrom
7-8 evőkanál nádcukor (vagy kristálycukor)
4-5 evőkanál méz
1,5 liter víz (plusz a végén lehet még hígítani)
Gyömbér darab (kb. 5-6cm-es)
1 fahéj rúd
3-4 szegfűszeg
kevés kardamom
lehet mentával díszíteni

A citromokat meghámozzuk burgonyahámozóval, és a héj csíkokkal sűrű szirupot főzünk a cukorral, mézzel, a víz felével, a a meghámozott gyömbér darabbal (felét bele is reszelhetjük) fahéjrúddal, és fűszerekkel.
Kihűtjük, leszűrjük, majd jöhet hozzá a citromok kifacsart leve, és a többi víz. A gyömbért ne hagyjuk benne sokáig, mert túl erőteljes lesz az íze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése