2010. március 24., szerda

Juhtúrós kapros tésztafelfújt



A juhtúróhoz általában a sztrapacska - puliszka - pogácsa - kőrözött négyesét kötjük. Mivel mindenképpen eldöntöttem, hogy juhtúrót akarok enni, de nem volt kedvem a négyesből egyikhez sem, ezért ezt a rakott tésztát állítottam össze. Tudtam, hogy a kapor szereti a túrót, és hogy az elmaradhatatlan sült bacon is benne lesz. Lehet olaszosan is ricottával és friss spenóttal készíteni.

Végre eljöttek az első tavaszi vendégeink, akikkel el is pusztítottuk az egészet. A juhtúró nemcsak a bélflóránkra, hanem a kedvünkre is kedvező hatással volt! :-)

Juhtúrós kapros tésztafelfújt

Hozzávalók

50dkg szélesmetélt (vagy más tészta) olívaolajos sós vízben kifőzve
30dkg bacon (vagy füstölt sonka) kockára vágva
olaj
5-6 vöröshagyma (lehet vegyesen lilával)
2 babérlevél
1-2 evőkanálnyi fehérborecet
Só, bors
morzsolt majoranna
kevés cayenne bors
Szószhoz:
1 kg túró, amiből kb 400g juhtúró
5dl főzőtejszín
5dl zsíros tejföl
só, bors
3 csokor kapor aprítva
2 csokor petrezselyem aprítva
morzsolt majoranna
cayenne bors
4 tojás felverve
4-6 gerezd zúzott fokhagyma

A szószhoz valókat összekeverjük. A tésztát kifőzzük. A bacont olajon kisütjük, majd kiszedjük, és félretesszük, a maradék zsiradékhoz még öntünk kevés olajat, és jöhetnek rá a karikákra szedett hagymák, só, bors, fehérborecet, babérlevelek, kevés majoranna és cayenne bors. (ezúttal nem karamellizálom cukorral). Nagyon hamar megpuhulnak a hagymák, és máris szűrőlapáttal forgathatjuk bele a tésztába a baconnel együtt.
Egy nagy tűzálló tálat kikenünk olajjal, ebbe jön a tészta, rá a túrós szósz. 180fokon 30perc, majd 200fokon 10 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.

Brit zene a 90-es évekből.

SUEDE - She’s in Fashion




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése