2010. március 18., csütörtök

Devils On Horseback



Az angolszász országokban először a 70-es években voltak nagyon divatos parti falatok a baconbe csavart finomságok, de mostanában reneszánszukat élik, és majdnem mindenki csinált már hasonlót. Az eredeti verzióban (Angels on Horseback, azaz angyalok lóháton) osztrigát vagy sárgabarackot csomagoltak be. A kifejezés valószínűleg arra utal, hogy a bacon ugyanúgy körülöleli az osztrigákat, mint a lovaglásnál a láb a lovat.
Ezután született meg a töltelék sötétségére utaló ördögök lóháton (Devils on Horseback) verzió, amikor aszalt szilvát, vagy éppen aszalt datolyát használnak. Sőt, ma már szinte mindig meg is töltik valamivel. Karácsonykor a britek kis kolbászukat csavarják be, aminek a neve Pigs in Blankets. Ugyanezt a kifejezést az amerikaiak viszont a tésztába csavart virslire használják.



Devils on Horseback

Hozzávalók

18 db. aszalt szilva (jó, ha pár órára fehérborba áztatjuk)
9 bacon kettévágva
pár csepp citromlé
frissen őrölt bors
pár csepp Worcestershire szósz (elhagyható)
töltelék: sajt (vagy máj, olívabogyó, csili paprika, olajos mag, mangó csatni)
olívaolaj vagy olvasztott vaj
pálcika

Az aszalt szilvákat megtöltjük a sajttal, betekerjük a kis bacon darabkákkal, majd óvatosan átszúrjuk pálcikával. Tepsibe tesszük, megszórjuk őrölt borssal, meglocsoljuk kevés citromlével, még kevesebb szósszal, és pár csepp olívaolajjal. A sütőben 160 fokon szépen megsül kb. 40 perc alatt. (Lehet magasabb fokon is, de én szeretem, ha az ízek szép lassan összeérnek). Toast kenyérrel tálaljuk, és lehet hozzá angolosan vízitormát vagy éppen csili szószt tálalni.

Végre megjelent Sade: Soldier of Love című új nagylemeze. A brit-nigériai énekesnőnek egyik klasszikus klipjét tettem be.

Sade - Your love is king

2 megjegyzés: